Първият в България учебен ресторант отвори врати в Благоевград

Първият в България учебен ресторант отвори врати. Той се намира в Благоевград, а в него ще готвят ученици. В ресторанта ще може да се храни всеки. За дългоочаквания старт на учебния ресторант единайстокласника Дамян е приготвил нещо специално.

Ето какво разаказа Дамян Грънчарски пред ТВ Дартс: Днес съм приготвил маслено тесто напълнено с лимонов търт и италиански крем или така наречения лимонен тарт. За Дамян и неговите съученици и учители от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост новооткритият ресторант е сбъдната мечта.

Димитрина Иванова, директор Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“-Благоевград: Аз много се радвам, че успяхме да осъществим дългогодишната ни мечта за изграждането на училищен учебен ресторант, където децата могат да имат възможност при високотехнологично, професионално оборудване да могат да провеждат своята практика, а в един последващ момент да ползваме този ресторант за изхранване на външни хора.

В училищния ресторант на смени ще работят учениците от 11 и 12 клас от паралелките „Производство на кулинарни изделия и напитки“ и „Техник, технолог“.

Димитрина Иванова, директор Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“-Благоевград: Ние не очакваме някакви големи печалби от продажба на хранителни продукти, по-скоро очакваме да спечелим сърцата на децата и желанието им за работа, да ги вдъхновим, да ги мотивираме в тези хубави професии, които се учат в нашето училище.

От 1 март училищният ресторант ще заработи с пълна сила и всеки желаещ да опита от ястията на учениците е добре дошъл. Средствата от продадената храна ще отиват за продукти и консумативи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *