Първите присъствени приемни изпити в ЮЗУ стартираха с мерене на температура

Първите присъствени приемни изпити в ЮЗУ стартираха с мерене на температура

Първите присъствени практически изпити за приемната кампания за следващата учебна година се проведоха в Югозападния университет в Благоевград. Те стартираха в 9 часа в събота при стриктно съблюдаване на противоепидемичните мерки. Кандидат-студентите за специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт” влязоха в залата при спазване на дистанция, мерене температурата на всеки и специален инструктаж.

Комплексният изпит включваше елементи на спортни игри – футбол, баскетбол, волейбол, хандбал и лека атлетика, като преди досега си с топките за отделните спортове явилите се преминаха през дезинфекция на ръцете, съобщава в. „Струма“.

Сред желаещите да бъдат приети и да се обучават за учители по ФВС имаше хора както от Югозападна България, така и от други региони на страната. Двигателно-координационните умения на кандидатите оценяваше тричленна комисия начело със зам. декана на факултета по педагогика и ръководител на катедрата ТМФВ доц. д-р Даниела Томова, доц. д-р Валери Цветков и проф. д-р Васил Жечев. Пръв пред изпитващите застана бившият футболист на „Пирин” Денис Ангелов, а предварителната сесия завърши с друг благоевградчанин – бореца Румен Георгиев.

„Кандидатствам само тук, в Югозападния университет. Мечтата ми е да стана учител по физическо възпитание и спорт”, сподели абитуриентът на училището в Абланица Артур Моллов, който се занимава с волейбол. Дванадесетокласникът разказа, че заради Ковид обстановката няма да празнуват завършването си. С отпадането на вълненията около бала приоритетите на Артур са свързани с упешното представяне на държавните зрелостни изпити и продължаването на образованието в желаната специалност.

На финала от комисията казаха, че резултатите ще бъдат обявени и публикувани на сайта на ЮЗУ днес /понеделник/ и обясниха на кандидатите, че ако не са удовлетворени от получената оценка, могат да се явят и на следващата сесия.

Вторите предварителни практически конкурсни изпити за прием в специалностите „Треньор по вид спорт”, „Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт”, „Филмови и телевизионни изкуства”, „Аудиовизуални изкуства и продуценство в развлекателните индустрии”, практически присъствен изпит по рисуване, музика, танци, актьорско майсторство са насрочени за 24 април. Редовната изпитна сесия е планирана за 5 юни.

Всеки работен петък /до 11.06/ и всеки делничен ден /от 14.06 до 5.07 / Югозападният университет провежда и електронни изпити по български език, история на България, география на България, биология, английски език, математика, химия. Важно е да се знае, че заради епидемичната обстановка с цел ограничаване на опасността от коронавирус към момента предвидените електронни изпити ще се провеждат онлайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *