Пустинно чудо: Лечебно езеро, около което „поникна“ 5-звезден курорт

Пустинно чудо: Лечебно езеро, около което „поникна“ 5-звезден курорт

През 40-те години на миналия век Хуакачина се превръща в популярна СПА дестинация за богатите перуанци, търсещи лечение от много болести.

Хуакачина е оазис в пустиня в южно Перу, на около 10 минути от град Ика и на 5 часа от столицата Лима. Това е село, построено около естествено езеро, заобиколено от палми и внушителни пясъчни дюни.

През 40-те години на миналия век Хуакачина се превръща в популярна СПА дестинация за богатите перуанци, търсещи спасение от ревматизъм, артрит, астма и бронхит. А именно, местната легенда казва, че езерото има лечебна сила и че лекува различни болести на тези, които се къпят в него.

През 50-те години туристическата атракция на Хуакачина започва да намалява и мястото е изоставено в продължение на десетилетия. Нещата започнаха да се променят към по-добро в края на хилядолетието, когато различни инвеститори започнаха да предлагат възможността да изследват това чудо в пустинята с превозни средства тип „бъги“.

С течение на времето тук са построени ресторанти, които предлагат всичко – от класическа перуанска кухня до италианска пица. Шофирайки с „бъгита“, тук можете да направите ефектни снимки пред невероятните пясъчни дюни. Ето защо Хуакачина днес се посещава от хора от всички поколения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *