Психолози с наблюдения: Пандемията секна секса

Пандемията е променила сериозно интимните отношения между двойките, съобщава BBC. Британската медия се позовава на проучвания, проведени в Щатите, Индия, Италия и Турция. Данните еднозначно показват, че в ситуация на пандемия и социална изолация желанието за секс намалява.

Според психолози, цитирани от BBC, в началото на локдауна преди стресът да се настани трайно в живота ни, повечето хора са приемали положително възможността да се откъснат от забързаното ежедневие и да споделят повече близост с партньора си. На този етап финансовите притеснения не са намалили желанието за секс.

Натрупването на стресиращи фактори обаче неизбежно е повлиялo на по-голямата част от обществото, твърдят психолози. Освен това прекарването на прекалено много време заедно в крайна сметка е подействало зле на привличането между партньорите. Социалният психолог Джъстин Лехмилър дори споделя пред медията, че негово проучване показва, че някои хора са изневерили на половинката си за първи път именно по време на пандемията.

Добрите новини са, че с намаляването на стреса лесно можем да преодолеем проблемите във връзката си, категорични са специалистите, интервюирани от британската медия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *