Проф. Чорбанов прескочи трапа: Вирусът не е за подценяване, но не се отричам от нито една своя дума

Проф. Чорбанов прескочи трапа: Вирусът не е за подценяване, но не се отричам от нито една своя дума

Имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов е излязъл от болница „Св. Анна“, където близо 2 седмици се лекуваше от коронавирусна инфекция. В постинг в социалната мрежа Фейсбук той обясни, че се е заблудил, като е казал преди няколко месеца, че вече се е срещал с вируса и не се притеснява от резаразяване. „Очаквах тази среща. Не се отричам и от една дума, която съм казал“, добави той. А по повод спекулациите за неговото състояние, се закани да ги обори в съда. И нещо повече – лъжата, че бил настинал след ски поход, сам развенча, като разкри: Мразя зимни спортове.

Ето и цялото виртуално изявление на имунолога за борбата с COVID-19:

Тук съм!!! Не беше лесно, но не беше и това, което се каза. Да кажа накратко първо важните неща. Страхотно благодаря на Добро и приятелите от „Св. Иван Рилски“ за бързата и адекватна реакция, хванаха ме навреме. Свалям шапка.

Страхотни благодарности на целия голям екип на „Света Анна“ . Поименно ще спомена само чудесния приятел проф. Костов, хиляди благодарности. Но страшно благодаря на всички други – от Директора на болницата, до лекуващите и всекидневно преминаващи и проверяващи ни лекари, сестри и усмихнати санитари. Не съм бил в интензивно отделение, а в стандартна стая с готини хора. Нямам грам претенции към престоя ми там, хората се стараха много и си свършиха перфектно работата. Дълбок поклон.

Запознах се със страхотни хора измежду болните, видях и други светове. Беше много полезно.

А сега малък коментар за това, което се изля. Във всички свои интервюта никога не съм неглижирал вируса и опасностите, които може да води след себе си. Може да се чуе тук, в профила ми. Напротив, казвах многократно, че рано или късно ще се срещнем, защото не може да се скрием с тези мерки. Повтарях, че с времето на циркулация и милионите срещи може да се очаква всичко. Това и стана. Да, казах, че очаквам тази среща. Не се отричам и от една дума, която съм казал.

Споменавах, че вероятно съм го прекарал. Имах гърлобол и хрема – тежки, но толкова. Не съм си правил тест, мина бързо. Е, не е било това, затова и се заразих.

За грозните информации и лъжи – темата е дълга. Ще разберете скоро. Видях, че има много мръсни медии. Заради лъжите лично оторизирах ръководството на болницата да направи изявление, с това не трябва да се спекулира. Хората бяха адски коректни.

Писаха, че съм настинал на ски. Зимни спортове не понасям, не ходя по снегове, дори и по ТВ не гледам.

И накрая – благодаря не всички вас, които писахте, звъняхте и се интересувахте от състоянието ми.

Благодаря на всички, които се молеха за мен и ме споменаваха с добро. Наистина ме трогнахте и дори не знаете, колко задължен се чувствам. Дълбок поклон на всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *