Проф. Горчев: Северна България може да догони по развитие Южна, само ако управлява Борисов

„Днес нагледно показваме какви са реалните ни решения за Плевен. Правим първа копка на ремонт, който след като е готов – сериозно ще се облекчи трафикът в града. Нужни са инвестиции и разкриването на нови работни места, за да се компенсира изоставането на Севера от Юга. Това може да стане единствено с правителство на Бойко Борисов и мнозинство на ГЕРБ – СДС в следващия парламент”.

Това заяви проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС за 15 МИР – Плевен. Заедно с други кандидати за народни представители той даде старт на цялостната рехабилитация на отсечката от пътен възел „Плама“ до „Боаза“.

„Това е алтернативен път до АМ „Хемус“, докато последният лот се изгражда. Финансирането на проекта е в размер на 19 млн. лв., като първоначално ще бъдат изградени 25 км от пътя. Крайният срок е 30 септември, като ще се подмени изцяло асфалтовата настилка, ще се изградят отводнителни съоръжения, ще се положи маркировка.

Това ще е път, който реално ще обслужва две области – Плевенска и Ловешка и ще е алтернативен на обходния път на Плевен. Това ще облекчи целия трафик, като максимално ще се възползват общините Долна Митрополия, Долни Дъбник и Гулянци, тъй като няма да се налага да минават през Плевен в посока София. Този път ще ускори придвижването и съответно ще изведе тежкия трафик от Плевен”, каза Мирослав Петров, втори в листата на Коалицията.

Той подчерта, че в близост се намира ВВВУ в Долна Митрополия, където се реализира една отдавнашна идея за гражданско летище и карго терминал. „Така че този район, в който се намираме, ще се развие една хубава Западна индустриална зона на Плевен с пътна свързаност към централната и тежката индустриални зони на града”, обясни Мирослав Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *