Проф. Георги Михайлов: Програмата на БСП дава решения на проблемите!

„БСП за България” в Благоевградска област залага на най-успешната стратегия за успех на едни избори – с достигане до всички населени места, където кандидат-депутатите разговарят с хората, изслушват проблемите им и предлагат конкретни решения. Днес бяха проведени важни и емоционални срещи със симпатизанти и членове на партията в общинския център Гърмен и в курортното селище Огняново. В тях участваха водачът на листата за парламентарните избори на 4-ти април – професор Георги Михайлов, професор Светлана Шаренкова, Богдан Боцев, Георги Мишев, Костадин Харисков и местният кандидат-депутат Исмет Ходжов.

„В момента държавата не постига напредък в нито един от показателите на обществения и икономическия живот. Затова е много важно тя да бъде поета от сигурни ръце и управлявана в полза на всички българи. Програмата на БСП за управление предлага решения на проблемите на българското общество. Тази програма дава реални отговори на въпросите, които вълнуват българските граждани”, подчерта проф. Георги Михайлов на срещата в село Гърмен.

Целта на БСП е българите да останат да живеят в родния си край, а не да го напускат заради гурбет и за сметка на тъгата на родителите, на съпрузите, на децата. Затова партията залага на регионалното развитие по области и напредък на икономиката, за да може хората тук да получават добри възнаграждения.

В Огняново е видно, че има божествени природни дадености. 40% от минералните извори се намират в Благоевградска област. Уникални условия за туризъм има тук с двата национални парка „Рила” и „Пирин”. Всякакъв вид туризъм може да се развива – ски, балнеология, екологичен, селски. Това е доказано от хората, които работят тук. Но заради лошото управление на здравната криза през последната една година много от нещата се сриват. В този регион е най-ниската брутна работна заплата в страната, разкри водачът на листата. Затова хората в Огняново се питат има ли смисъл да се занимават с хотелиерство и ресторантьорство, тъй като на практика са без доходи.

„Благоевградският регион беше един от най-прочутите производители на зеленчуци и на плодове, на месо, на цигари. Всичко това може да се върне с вашите усилия, във вашите ръце, под вашето ръководство. Затова един от основните жалони на програмата на БСП е регионалното развитие”, изтъкна професор Михайлов.

България от 13 години е член на Европейския съюз, това даде много надежди, че в семейството на европейските държави ще получим възможност за един тласък в развитието на икономиката, доходите на хората, преодоляването на демографската криза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *