Проф. Генчо Начев: Коронавирусът е биологично оръжие

Проф. Генчо Начев: Коронавирусът е биологично оръжие

Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие. Има много неизвестни около този вирус – не е ясно защо при едни пациенти засяга едни органи, а при други – съвсем различни, обяви директорът на болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев.

„Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения. Вирусът влияе на две структури на сърцето – на самите клетки на мускула на сърцето и на проводната структура, в резултат на което се появяват ритъмни нарушения“, каза професорът.

По думите му сърцето е първият орган след белия дроб, който търпи най-сериозни поражения.

Трета вълна на коронавирусната епидемия вече има и нещата винаги могат да бъдат изпуснати от контрол, отчитайки опита на другите държави. Затова се взимат много сериозни и строги мерки, каза още Начев.

Професорът посочи, че е важно да се прави баланс между икономическото развитие на една страна и баланс между здравното състояние на населението. Когато се отиде само в едната посока, това винаги е грешка.

Начев заяви, че не е нужно преболедувалите коронавирус да се ваксинират. Редно е да се проследи нивото на антителата и клетъчния имунитет и тогава да се предприема такова действие.

По думите му досега няма достатъчно информация за ваксините и в това се корени страхът на хората. Той обаче призова хората да се ваксинират, за да се предпазят от вируса и да се спре разпространението му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *