Проф. Владимир Чуков: С военната мобилизация Путин призна провала си

С частичната военна мобилизация Путин иска да упражни ядрен рекет. Той признава своето поражение. Нещата вървят към катастрофа. Ако преди Путин говореше за цели в Украйна, сега говори за защита на Русия. Очевидно е, че признава провала си. Това заяви пред Lupa.bg проф. Владимир Чуков.

„Русия разполага с 6 500 бойни ядрени глави. Това е най-големият ядрен арсенал в света, американският е по-малък. Нещата обаче няма да ескалират до ядрено оръжие. Ракета няма да напусне територията на Русия, защото ще бъде свалена. Путин твърдеше, че й трябват 59 сек да стигне Лондон, тя обаче на 10-тата секунда ще бъде свалена. Ако обаче се използва ядрено оръжие, това наистина означава Трета световна война”, предупреди експертът.

По думите му кликата около Путин търси собственото си оцеляване. Дебатът и дискусиите вече не са толкова за Украйна, колкото за Русия. Путин не за първи път говори за ядрено оръжие. Прави го от паника и отчаяние, че губи войната. Оттук насетне няма да има преговори. Вече няма да има дипломатическо решение за Крим. Руският народ трябва да има думата. Всички помним периода 1979-1989 г. на СССР, който заради войната в Афганистан ерозираха устоите на съветския режим, сега е ред на режима на силоваците, управляващи Кремъл.

„Какво ще стане с тези републики, които са имали същата съдба като Украйна? Путин се опитва да заграби 113 000 квадратни километра, което като площ е повече от България. Това вече не може да стане. Времената на Екатерина Велика, която всяка година е окупирала по 10 хиляди квадратни километри, са минали. Петър Велики и Екатерина Велика от 14-и до края на 17-и век водят непрекъснати войни. Завоюват народи, племена… Това не може повече да бъде философия на държавата”, отбеляза експертът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Първа помощ при прищипан нерв
Next post Какво да правим при мускулно разтежение?