Проф. Богов: Скоро ще ни застигне заболяваемостта, която беше през ноември

Днес се разходих по улиците на София и видях голямо струпване на хора в кафенетата и ресторантите. Нашето общество е длъжно да търси прошка от лекарите. Много скоро ще ни застигне това, което беше през ноември. Това заяви директорът на Александровска болница проф. д-р Борис Богов пред БТВ.

Може би трябват много строги мерки, защото нашето общество непрекъснато показва, че не е общество, което може да спазва мерки. Ние сме опоненти от самото начало на кризата. Обществото се раздели и за ваксинирането, и за спазването на мерките. Спазвайки мерките, щетите се минимизират. Дано не съм лош пророк, но мисля,че това, което беше през месец ноември, ще се повтори в края на март и началото на април, заяви той.

Мисля, че процентът на заразените ще расте плавно. В края на март и началото на април сигурно ще достигне броя от ноември. Видяното по кафенетата и ресторантите означава това. Нашите сънародници не обичат да спазват мерките, подчерта проф. Богов.

На този етап мерките, които са предприети, са достатъчни, разчитайки на отговорността на всеки един. Хората знаят това, друг е въпросът до каква степен го спазват, посочи директорът на Александровска болница.

Проф. Борис Богов отбеляза, че при покачване на броя на новозаразените местните власти са в правомощията си да въвеждат допълнителни мерки. Има сериозен проблем с ваксинацията у нас, каза още проф. Богов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *