Професионален шофьор от Сандански „изгоря” с 1,76 промила алкохол

Професионален шофьор от Сандански „изгоря” с 1,76 промила алкохол

Санданчанинът Лазар Секулов, който е професионален шофьор, е заловен с 1.76 промила алкохол в кръвта в лекия му автомобил „Форд Фиеста” на ул. “Стефан Стамболов” в Сандански, пред жилището му. Той е задържан в следствения арест в полицейското управление в Сандански за 24 часа със заповед на началника. Отнето му е свидетелството за правоуправление, свалени са номерата на автомобила му.

Л. Секулов потърси думата в “Струма”, за да разкаже своята версия за съставения му акт по Закона за движение по пътищата. Ето какво твърди той: „На въпросната дата бях в автомобила, който бе паркиран на улицата. Ключовете бяха в мен, в джоба ми, а не на контактния ключ. Не съм правил опити да потегля. Отключих автомобила с една-единствена цел – да взема от купето покупки, които бях направил.

Отидох с колата си до магазина, който е над Евангелската църква, за да купя кюфтета за вечеря. Тези кюфтета, които купих, се оказаха “златни” за мен, тъй като ме вкараха в ареста и ме лишиха от професионалната ми кариера. Отвън на една маса играеха на карти мои познати. Аз останах да изпия една ракия и да погледам как играят.

След това мой близък ми каза да не се качвам на автомобила, тъй като съм употребил алкохол. Тогава моят приятел нае едно момче от Петрич от ромски произход. Плати му да ме закара до дома. И ме закара, аз бях на дясната седалка. А тъй като бях доста пиян, забравих да взема плика с кюфтета и затова се върнах. И след като ми бе казано от полицаите да бъда тестван за алкохол, се ядосах.

Даже кюфтетата, които бях купил, ги изхвърлих. А и бях унизен да ме вкарат в ареста. Аз съм професионален шофьор и знам, че когато си изпил и 20 грама алкохол, не трябва да се качваш да шофираш”, заяви Л. Секулов пред „Струма“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *