Прокуратурата се заема с издъхналата след секцио родилка в Благоевград

Няма констатирани нарушения на лекари по случая с починалата пред стълбите на терапевтичния корпус на МБАЛ – Благоевград 68-годишна благоевградчанка. Това е заключението на инспекторите от ИА „Медицински надзор“ след извършена проверка в МБАЛ – Благоевград и на личния лекар на починалата, съобщиха за „Струма“ от пресцентъра.

68-годишната жена почина на 9 декември миналата година, в разгара на втората вълна от коронавируса. Тя била с бронхопневмония и по предписание на личния лекар 5 дни се лекувала в дома си, тестът й за коронавирус бил отрицателен. Състоянието й се влошило и на 9 декември преди обяд, придружавана от дъщеря си, жената потърсила помощ в частната болница, където не била приета. След това се насочили към държавната болница, но по пътя се свлякла и починала пред стълбите на отделението.

Пред в. „Струма“ директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев обясни, че пациентката не е постъпвала при тях. „Жената, която я придружавала, е показала медицински документи в спешно-приемно отделение, които са я насочили към болница ПУЛС”, каза тогава болничният шеф.

В началото на месец декември миналата година ИА „Медицински надзор“ извърши проверка и на случая с починалата в реанимация родилка. 33-годишната жена постъпила с висока температура и било решено да роди секцио. Операцията преминала нормално и без усложнения, но ден по-късно състоянието й се влошило и била преместена в реанимация, където за жалост починала. Материалите от проверката на ИА „Медицински надзор“ по случая са изпратени в прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *