Продажникът Радостин: Мафията проби в ИТН! Свалям доверието си от Слави Трифонов

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев и група народни представители от „Има такъв народ“ проговориха на извънреден брифинг за политическите трусове в партията.

С огромна тъга даваме тази пресконференция. Подадох своята оставка като министър и не мога повече – свалям доверието си от Слави Трифонов. Не съм вярвал, че ще изрека тези думи. България ми е по-важна от задкулисните лица, които владеят нашия лидер. Напускам ИТН с огромна тъга, заяви Василев и допълни: Мафията проби в ИТН.

Тази партия се самоизчегърта, действията на Слави водят до изчегъртване на държавата, коментира министърът в оставка.“

Принципите на ИТН не могат да се подлагат на риск, дори и от Слави Трифонов.

„Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията“, посочи той.

И добави: „Аз подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва“.

ИТН е бизнеспроект, а не политически такъв, разкри Радостин Василев.

Той разкри, че с тръгналите си депутати са готови да се подложат на детектор на лъжата, че не са получавали и стотинка, за да се откажат от Трифонов. Причината за отцепването на коалицията не е Македония, а невъзможността да е получат едни пари. Сигурен съм, че Слави не е жаден за власт, той е бизнесмен.

Заедно с Василев партията напускат депутатите Иво Атанасов, Николай Радулов, Светлин Стоянов – бивш офицер от НСО и бивш областен координатор на ИТН Русе, Георги Георгиев, Деян Петков – общински координатор на Плевен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *