Пречките пред жените да привлекат силни мъже

Жените стават все по-независими, мъжете обратно – стават все по-слаби. Но все пак жените търсят мъже, с които ще бъдат като зад каменна стена. Но защо попадат винаги на тези, които сами се крият зад тях, като зад стена? А други дори им „висят“ на врата. Причината е в самите жени. Спешно се налага да се променят някои пречки.

Нека да разберем кои женски навици са най-привлекателни за слабите мъже.

Прекомерна независимост
Жена, живееща според принципа „Аз сама”, може да направи почти всеки представител на силния пол по-слаб. Когато мъжът види, че жената се справя добре с всичко сама – препуска като кон между къщи и работата, чисти, готви, гледа децата и го влачи върху гърба си, той заема удобна позиция на любимия си диван пред телевизора или на компютърна маса и предпочита да не пречи на своята половинка да продължи да проявява независимост и в бъдеще.

Поне от време на време, за превантивни цели, е необходимо да позволите на мъжа да разбере, че имате нужда от него – неговата помощ, включително физическа или морална. Няма нищо ужасно в това понякога да създаваш впечатление, че си слаба и безпомощна, напротив, по този начин можеш да мотивираш мъжа да действа.

Възможност да влезете в положение
Жена, която знае как да влезе в положение, е много удобна, тъй като тя, както никой друг, разбира, че сега „не е подходящият момент“, не е тази точната работа, пък и той не може да спечели всичките пари на света. По принцип такава жена винаги ще прощава, съжалява, храни, топли, завива, ще намира допълнителна работа на непълен работен ден, ще се лишава от любими неща, но ще влиза в положението на обичания мъж. А това означава, че любимият може да продължи да търси себе си и да живее с илюзии, докато седи без работа, пише happy-woman.bg.

Прекалено старание
Често жените са много по-фокусирани върху връзките, отколкото мъжете и ако нещо не върви добре в тях: например съпругът кръшка, държи се грозно, грубо, казва обидни неща и т.н., повечето от представителките на нежния пол търсят в това своята вина. И в резултат на това започват усърдно да „работят върху връзката“. Да се ​​приспособяват, да търсят компромиси, да преглъщат още повече обиди, да прощават непростимото. Като резултат връзките се превръщат в едностранна игра, а не в партньорство. Мъжът осъзнава, че сега може да се отпусне още повече.

Отговорността се отнася до онези качества, които характеризират зрялата личност. Няма нищо лошо в това да си прекалено отговорен човек. Но наличието на това качество в излишък при жената поражда пълното му отсъствие при мъжа. За да предотвратите това, опитайте се да разделите домакинските задължения и функциите за отглеждане на деца строго наполовина. В противен случай съществува риск да направите всичко с присъщата ви отговорност, а половинката ви да не направи нищо.

Разминаване
Несигурността е качество, което силно пречи на изграждането на нормални отношения с партньора. Несигурната жена не само постоянно се съмнява в себе си, но и е обсебена от страхове. Най-основното е самотата. Струва ѝ се, че ако отвори уста и поиска нещо от мъжа си, направи му забележка, изрази мнението си, той естествено ще си тръгне. Следователно несигурната жена обикновено мълчи и няма да противоречи. И какво прави мъжът в този момент?

Той отлично разбира страховете на жената, възползва се от тях и продължава да прави все едно и също: да не помага, да не подкрепя финансово, да не споделя отговорности. И докато тя се измъчва от съмнения, той живее като в санаториум. И в това отношение човек може само да му завижда. Ако тя плахо се опита да намекне, че той греши, той веднага ще покаже мъжествен характер и ще я постави на нейното място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *