Преференциите пренаредиха изцяло листите в Пиринско

Досегашният депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов от Симитли си спечели категорично място в новия парламент с рекордния брой преференции, които получи -9507 гласа. Те са повече дори от гласовете за водача на листата, за когото се броят и гласовете за ГЕРБ без преференции –с личните си преференции Росен Желязков има 9255 гласа.

На второ място по преференции се нарежда Александър Мацурев от Банско с 6515 гласа, а след него е Георги Динев от Петрич, който има 5 075 преференции. Изненадващо на четвърто място по преференции е Стоян Стоев от Сандански, чието име е посочено в 4 793 бюлетини. Ако ГЕРБ получи 4 мандата и Росен Желязков влезе от София, това ще са имената на новите депутати областта, пише „Струма“.

Сериозно пренареждане на листата ще има и в листата на БСП, които се надяват на 2 мандата. Тук пръв по лични предпочитания е досегашният депутат Богдан Боцев, за когото са гласували 2247 избиратели. След него при 2-ри мандат в 45-о НС влиза лидерът на социалистите в Благоевград Любен Милев, чиито преференции са 2183.

В ДПС най-много преференции е получил досегашният депутат Елхан Кълков – 1471, който изпреварва втория в листата зам.председател на Движението Йордан Цонев, за когото са гласували 1454.

Преференциите изстрелват в следващия парламент и разложкия депутат Иван Димитров, който е вторият в листата на ДБ след Атанас Атанасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *