Преобърнаха разбирането за ядрото на Земята

Преобърнаха разбирането за ядрото на Земята

Благодарение на навременно откритата аномалия американски учени, заедно с японските си колеги, направиха невероятно откритие.

По-рано се смяташе, че ядрото на Земята е плътно и твърдо, но нови изследвания опровергават това твърдение, съобщава порталът ScienceDirect, цитиран от Блиц.бг.

Откритието по право принадлежи на Рет Бътлър. Ученият се занимава с изследване на сеизмичните вълни в Хавайския институт по геофизика и планетология. Той беше този, който пръв забеляза, че ядрото на Земята не е напълно твърдо, както се предполагаше по-рано.

Джесика Ървинг, колежка на Бътлър от университета в Бристол във Великобритания, обясни в интервю за пресата защо това откритие е уникално.

Наблюдавайки поведението на сеизмичните вълни, учените правят предположения за естеството на определени зони в недрата на Земята.

Като част от работата си Бътлър забеляза, че вълните се огъват около определени области на ядрото. Въз основа на това той направи предположението, че в него има области от течен или полутвърд метал.

Това откритие е много по-важно, отколкото изглежда на пръв поглед. Това може да обърне идеята не само за Земята, но и за други планети, и да повлияе на по-нататъшното развитие на геофизиката и дори астрофизиката.

Самият Бътлър има невероятен ентусиазъм за успеха си. Ученият е уверен, че е открил цял нов свят. Геофизикът очаква да може да остави своя отпечатък в историята на изследването на магнитното поле на планетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *