Прекрасен нюйоркски парк, за който вероятно никога не сте чували

Прекрасен нюйоркски парк, за който вероятно никога не сте чували

Всички познаваме известния Сентрал Парк в Ню Йорк, но днес изследваме малко по-различен Ню Йорк.

А паркът, през който днес ще ви „разхождаме“, не е заобиколен от претъпкани небостъргачи, а с други паркове, гори, езера … Всичко, което е необходимо на един любител на природата, за да се наслади напълно и да зареди батериите по екологичен начин.

Уоткинс Глен е нещо, което трябва да видите. Начинът, по който човешката ръка се е намесила (подреждане на мостове, кръстовища, пътеки) в съвършената природа е толкова ненатрапчив и толкова впечатляващ, че ще го запомните завинаги.

Този парк всъщност се счита за село, защото южната му част се намира близо до село, докато северната част се превръща в гора. Той е отворен за обществеността през 1863 г., когато все още е бил в частни ръце, и е закупен от щата Ню Йорк в началото на 20-ти век.

Обхваща площ от 3 квадратни километра и представлява много пътеки и алеи, където можете да се насладите на гората, езерата, водопадите и околните скали, които създават впечатление за разходка из каньон.

Можете да избирате между 8 планински пътеки, но ако искате нещо по-лесно, не се притеснявайте – тези пътеки не са трудни и по тях вървят стари и млади, както и деца и домашни любимци. Няколко скали ще ви уморят малко, но забележителностите, които ви следват по целия път, наистина се отплащат.

Вътре в парка има и зони, където посетителите могат да лагеруват или да поставят постелки за пикник. Специално място е запазено за „по-цивилизовани“ дейности, така че тук ще намерите павилион, магазин за сувенири, дегустационни зали, ваканционни домове, съблекални и душове … И за радост на всички, паркът е отворен през цялата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *