Почит: Отбелязваме 140 години от рождението на Тодор Александров

С редица прояви днес областният център на Пиринска Македония отбелязва 140 години от рождението на войводата Тодор Александров. Честванията започнаха пред бюст-паметника на българския революционер, намиращ се пред Съдебната палата в Благоевград, съобщи БНР. Представители на различни институции, общественици и политически лидери присъстваха на паметния ритуал.

Годишнината от рождението на един от идеолозите и лидер на ВМРО, Тодор Александров, събра днес в Благоевград родолюбиви българи, млади патриоти и представители на общински и държавни институции.

Подобни чествания трябва да ни подсказват, че е необходимо всеки ден да бъде празник на българския дух. Това посочи гостът от Сандански, кметът на южната община, Атанас Стоянов.

Според евродепутата Ангел Джамбазки пък, историческите събития отпреди повече от 100 години са основната база, върху която се гради нашето европейско настояще и бъдеще.

Денят на Тодор Александров продължи с откриването на фотодокументална изложба в благоевградския Регионален исторически музей. Непоказвани досега писмени сведения са част от тематичната експозиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *