Почистиха и разшириха пътя до Бялата чешма в Беласица

За пореден път доброволци от петричкото село Самуилово доказаха, че не чакат неволята, а решават сами проблемите. Този път ентусиастите запретнаха ръкави, за да почистят пътят до местността Бялата чешма.

Районът край чешмата паметник е любимо място на туристи от страната и чужбина, които през лятото търсят прохладата на сенките на над 100-годишните чинари. Там са построени беседки, има маси, за да може всеки да отдъхне и да се наслади на красивата природа наоколо.

Еднокилометровата отсечка от село Самуилово до Бялата чешма, построена през 1915-1916 година от войници от Шеста пехотна бдинска дивизия, бе в лошо състояние допреди броени дни. Пътят бе обрасъл в храсти, шахтите не бяха почистени, а короните на дърветата пречеха на преминаващите автомобили.

„Сега вече е чисто, удобно и уютно пътуването от нашето село до местността Бялата чешма. С помощта на доброволци изрязахме храстите, подравнихме короните на дърветата, махнахме отпадъците от шахтите. Не само подравнихме пътната отсечка, но и я разширихме, за да може да се разминават спокойни не само леки коли, но и камиони“, разказа кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

Местните хора поддържат местността непрекъснато, косят избуялата трева, поливат зелените поляни, чистят къта за отдих от боклуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *