Поп фолк икона: Храната у нас е адски зле, всичко е ГМО

„Храната у нас е ужасна! В България ядем най-некачественото. Това са отразява и върху здравето ни. Затова и имаме толкова много заболели от различни болести.“

Това мнение изказа пред „България Днес“ певицата Кали. Думите на фолкаджийката са породени от последните проучвания на Европейската комисия. Според анализа у нас се предлагат най-много некачествени храни.

„Евтиното е лошо. Купиш от скъпото, пак не си сигурен дали е качествено“ – категорична е Кали.

Певицата е много добре запозната със здравословното хранене. Изпълнителката от години се занимава и чете за храните. Въпреки това се примирява, че слага в устата си „боклуци“.

„Докато живея в България, ще е така – откровена е Кали. – Преди много години произвеждахме най-добрата и вкусна храна в света. Сега всичко е ГМО. Когато пътувам из страната, ми става жал, като видя празните и пусти оранжерии и парници“, казва Кали.

Певицата, която е майка на три деца, редовно си купува храна от производител. Основно зеленчуци и млечни продукти. „Поне знам, че част от нещата, които ям, наистина са био“, споделя още Кали.

Колежката й Тони Дачева също внимава изключително много при избора на храна. Певицата признава, че чете съдържанието на всеки един продукт, който купува.

„Със семейството ми се опитваме да водим здравословен начин на живот – казва Дачева. – Чувствам за некачествени храни като кашкавал, сирене и други, които не отговарят на минималните изисквания, ала са на пазара. Стремя се да не взимам от най-евтините неща. Но със сигурност съм купувала и от некачествената храна, която я има в България. Здравето на човека идва от храната. Това е мое мнение. Затова е много важно да знаем какво приемаме през устата си“, добави Тони Дачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *