Помните ли Цветелина? Няма да повярвате какво работи днес

Попфолк звездата от 90-те години Цветелина, изпяла хитовете „100 мерцедеса“, „Цвете да съм“, „Здраве да е“, отдавна нвече не се изявява на сцената на лекия жанр, а е направила пълен завой в кариерата и изненадващо работи като арт терапевт и психолог.

Преди години тя завърши „Поп и джаз изпълнителско изкуство“ в Пловдивския университет, но амбицията и нуждата да научава нови неща я е мотивирало да запише още две специалности, които изучи паралелно с практикуването на музикалната си кариера.

„Магистър съм по Консултативна психология, която завърших в ПУ ‘Паисий Хилендарски“, а музиката и психологията обединих чрез арт терапия, която специализирах в НБУ“, похвали се Цветелина. Тя дава консултации онлайн, а два пъти в седмица приема желаещите в личния си кабинет в Пловдив.

Освен с хитове, тя радва почитателите си и със стихове, като част от тях публикува в три книги.“Изследвам от много години светлите мисли и чувства. Откъде идват? Как да се постигнат и задържат в живота ни? Как е възможно да пребиваваш повече време в пространството на любовта и радостта. За това ми помагат стиховете, които пиша. Не смятах да издавам книги. Но точно този дух, който ме караше да пиша, ми нашепна, че е време да споделя това, което идва при мен, с други хора, които искат да потърсят отговорите на своето сърце, защото ние всички копнеем за едни и същи неща.“, обяснява певицата.

Тя споделила стиховете със сестра си Валя, която преди години също пееше, а днес е художник в Америка. Именно тя е направила дизайна на книгата – рисувала, вдъхновена от стиховете, а после от картините ѝ Цвети раждала нови рими.

„Така завихрихме невероятен творчески поток, който несъмнено ще се усети от читателите, защото всяка страничка е помислена и „заразена“ с любов. Историята обаче не спира до тук. На 8 март сестра ми ми изпрати по скайп среднощното си творение. Една картина на балерина, която ме впечатли изключително. На шега кръстих картината „Тя“ и в момента, в който затворих телефона, започнаха да се изливат стихове за света на жените. Двете със сестра ми се почувствахме във вихъра на едно творческо вълшебство“, добавя певицата, пише „Телеграф“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *