Полицията в Банско се поболя: 26 болни или под карантина

Полицията в Банско се поболя: 26 болни или под карантина

В разгара на зимния сезон Районното управление на полицията в Банско е пред колапс.

26 служители са заболели от COVID-19 или са карантинирани, поради контакт с болни свои колеги. Хотелите са пълни с туристи, а полицаите са претрупани с работа. Издирват автомобил на гражданин от Северна Македония, който изчезна миналата нощ от паркинг пред хотел. Често се крадат вещи на туристи от хотелски стаи, както и от ски гардеробите.

Днес извън строя излязоха още двама служители, очаква се увеличаване на още заболели и карантинирани полицаи. Засега няма информация за заразени румънски или гръцки полицаи, които всяка зима се включват в помощ на българските си колеги.

Благоевградска област е на челно място по брой заболели или карантинирани от коронавирус в страната. Само за отминалото денонощие бяха обявени 1600 пострадали от вируса. В болниците все още се намират свободни легла, но медицинският персонал е силно редуциран и болните се обгрижват пряко сили от медиците. До вчера нямаше случай на заразени с Омикрон, но лекарите от областта очакват резултатите от последните проби да покажат и наличието на този щам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.