Полицейски шеф в Сандански с COVID-19 гази карантината

Заместник-началникът на полицията в Сандански Владимир Паскалев е изловен в центъра на курортния град да се разхожда и разговаря с познати в сряда по обед, въпреки че с доказан коронавирус и трябва да е в задължителна домашна карантина.

Той е излязъл от дома си в 11:00 часа и един час по-късно негови колеги от отдел „Вътрешна сигурност“ облещили очи, когато го видели в близост до полицейското управление да се ръкува и разговаря с негови познати, без да спазва дистанция.

Паскалев е добре познат в Сандански, държавен служител е и нарушението му е сериозно. С фриволното си поведение той предизвика възмущението на колегите си.

Веднага е образувано дознание, което почти сигурно ще се превърне в обвинение срещу полицейския зам.-шеф. Законът за нарушаване на противоепидемичните мерки е безмилостен. Носи наказателна отговорност този, който нарушава противоепидемичните мерки и застрашава живота на околните – глобата е до 3000 лева. При повторно нарушение следва затвор до 3 години. Началниците на Владимир Паскалев от ОДП-Благоевград ще се занимават с неговото нарушение и ще определят наказанието му. Грози го дисциплинарно уволнение.

В Сандански отдавна открито се коментира, че на зам.началникът на полицията не му е чужда и дрогата. Не само си е пошмърквал от време навреме, но често е фамилиарничил в контактите си с местни дилъри на наркотици.

Наскоро трима полицаи от Сандански бяха уличени, че участват в купон, в ловна хижа над курортния град, в условията на локдаун. Тях също ги очаква сериозно дисциплинарно наказание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *