Полицаи борят корупцията в… 4-звездни хотели

Полицаи борят корупцията в… 4-звездни хотели

Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР ще обучава своите служители на превенция и противодействие на корупцията с тридневни командировки в 4-звездни хотели.

Обществената поръчка за това е на стойност 1 242 053 лева без ДДС и се финансира по Норвежкия финансов механизъм. За целия период на проекта ще бъдат проведени общо 24 обучителни мероприятия за 150 души, предаде „Сега”.

Парите ще бъдат похарчени основно за логистика, кетъринг, настаняване, както и за осигуряване на озвучителна техника.

„Заложени са организирането на семинари, кръгли маси, работни срещи за обмяна на опит и най-добри практики в областта на превенцията и противодействието на корупцията“, пише в техническите спецификации на обществената поръчка. Предвижда се обучението да продължи до края на 2022 г.

Служителите във „Вътрешна сигурност“ на МВР ще бъдат разделени в три групи. За всяка от тях са предвидени осем тридневни командировки за времето от юни до декември. Първи ще се учат новоназначените в дирекцията, после е ред на експертния състав, а най-накрая е ръководният състав. Всички те ще бъдат обучавани от петима български и двама чуждестранни лектори.

Изискването към участниците в обществената поръчка е да предложат хотели с категория не по-ниска от 4 звезди, с условия за конгресен туризъм, които не са по-далеч от 120 км от примерните дестинации Боровец и Хисаря.

Изпълнителят се задължа да изплаща транспортните разходи до местата за настаняване или да организира собствен транспорт. Освен това ще бъдат изработени минимум 52 комплекта с брандирани папки, тефтери, метални химикалки с гумичка за тъчскрийн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *