Политолози вещаят: Задават се нови избори през юли?

Три варианта за бъдещо управление стоят пред страната ни, а не е изключено през лятото да има предсрочни избори. Такава прогноза направи в тв ефира политологът Димитър Ганев от „Тренд“.

Пъзелът е ясен от гледна точка на резултатите, обясни политологът. Като вариант №1 политологът вижда офертата, на премиера Бойко Борисов снощи за широк експертен кабинет.

Вариант номер две е кабинет анти-ГЕРБ. Такова правителство може да бъде съставено с мандата на втория играч „Има такъв народ“ в коалиция с „Демократична България“, „Изправи се! Мутри вън!“ и подкрепа от БСП“, смята Ганев.

Според него Нинова е дала индикации, че би подкрепила подобна схема.

„Вариант номер три е предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат в средата на юли“, очерта нещата в перспектива експертът.

„Не мога да кажа кой е най-вероятният сценарии, предстои основните политически сили да решат какво ще правят“, заяви Ганев.

Според него протестният вот не намери един логичен изразител в лицето на БСП. „Той намери изразител в лицето на „Демократична България“ в София, а извън столицата в лицето на господин Трифонов. При лицата между 18 и 29 години „Има такъв народ“ е първа политическа сила в страната“, каза той.

По думите му младите хора се мобилизират в последните дни от кампанията и именно заради това има разминаване с прогнозите на социолозите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *