Полезната подправка: Сминдухът сваля холестерола с 33%

Повишеният холестерол е много опасен за човешкото здраве по много причини, но най-вече поради негативното въздействие върху сърдечносъдовата система и развитието на атеросклероза. Следователно нивата на холестерола трябва да се следят.

Скорошно проучване на учени установи, че един продукт може драстично да нормализира холестерола след първото приложение. Проучването, публикувано в Journal of Family Practice, се съобщава от Daily Express.

Специалистите са открили, че семената на сминдух допринасят за значително намаляване на нивата на холестерола. Това растение е известно от древни времена и се отглежда в Южна Европа, Западна Азия и Северна Африка. Експертите са проучили няколко големи бази данни, за да определят дали семената на сминдух могат да понижат холестерола.

Учените успяха да установят, че при използване на този продукт нивата на холестерола могат да се понижат с до 33%, както се вижда от пет научни статии. Експертите са на мнение, че според едно от проучванията листата на сминдуха могат да понижат холестерола с 9% след първата доза.

Учените обясняват положителния ефект от яденето на семена от сминдух с високо съдържание на фибри. Разтворимите фибри според експерти абсорбират вода и намаляват усвояването на холестерола в кръвта. Съветът им е да се ползва ежедневно като подправка към ястията, които хапваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *