Повече от месец ул. „Христо Чернопеев“ е ограничена за движение, без видима причина

Защо повече от месец улица „Христо Чернопеев“ в района на 5-о СУ в Благоевград е затворена за движение, при положение че не се извършват изкопни или ремонтни дейности?“. С този въпрос благоевградчани се обърнали към вестник „ Струма“.

Репортер отиде на място и видя, че непосредствено преди оградата на 5-о СУ са струпани няколко купчини земна маса, улицата е преградена и с метално ограждение, и е поставен знак, че е забранено влизането на пътни превозни средства. Така движението по ул. „Христо Чернопеев” е еднопосочно и шофьорите трябва непосредствено преди „бариерата“ да завият по малката уличка „Данаил Крапчев“.

Парадоксът е в това, че идвайки от Джамията, водачите на МПС попадат в две улици без изход, което не е оказано със знак. В другото разклонение по ул. „Костур“ пътят свършва при стълбите към Часовника. Там предвидливи хора леко са преместили металната ограда, което обаче не допринася с нищо за трафика и движението, тъй като асфалтът е прокопан, а по-нагоре към Владишкото има тежка техника. Така водачите на МПС, излъгали се да тръгнат от Джамията към въпросното кръстовище при 5-о СУ, се озовават в капан и трябва да направят обратен завой.

„Улицата е затворена от глупост. Това е единственото ни обяснение, тъй като в този участък не се копае и не се работи нищо“, коментираха гневни живущи в района. Те предположиха, че най-вероятно движението е спряно, за да не се пречи на камионите, идващи от ул. „Костур“, която се ремонтира, но изчислиха, че на ден минават не повече от 2-3 „КамАЗ”-а, още повече че по прословутите стълби, които изглеждат като след бомбардировка, не се случва нищо.

Ситуацията със затворената, или по-скоро станалата еднопосочна ул. „Христо Чернопеев“ коментира и директорът на 5-о СУ Мария Котева. Тя сподели, че преди 15 септември се е свързала с община Благоевград с молба огражденията да бъдат премахнати за откриването на учебната година, тъй като тогава трафикът в района е много натоварен и се създават редица неудобства. Съдействие за решаването на проблема е оказала шефката на отдел „Образование“ Симона Митова.

Проучване обаче показало, че насипите и металната ограда са поставени не от ВиК или от строителна фирма, а от ЧЕЗ. Съответно от общината се свързали с енергоразпределителното дружество, но нито за 15 септември, нито пък на последващ етап улицата не е отворена за преминаване с автомобили.

„Струма“ се свърза с пресцентъра на ЧЕЗ, направиха проверка и съобщиха, че ограничението се налага, защото в района се извършват комплексни дейности по подмяна на кабел средно напрежение.

„Помолихме колегите да ускорят темповете на работа, след което улицата ще бъде отворена“, увериха от пресцентъра на ЧЕЗ, но не се ангажираха с конкретен срок кога точно ще се случи това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post В Пиринско новозаразените са 29 за денонощието
Next post Нинова от Белица: Борисов иска да се забрави 12-годишното му пагубно управление