Пламен Марков: ЦСКА ще е без тире за следващия сезон

От следващия сезон тирето в юридическото име на ЦСКА ще отпадне. Това потвърди изпълнителният директор на „армейците“ Пламен Марков. Така на практика ще бъде окончателно решен и спорът кой отбор е наследник на фалиралото през 2016 година акционерно дружество.

Досега за правоприемник спореха ЦСКА (официално регистриран като ЦСКА-София) и ЦСКА 1948, но след като от клуба на Гриша Ганчев платиха 8 милиона лева, спечелиха правото да се регистрират единствено с четирите букви и без допълнителни знаци.

„Не съм юрист и не мога с точност да кажа докъде стигна процедурата с премахването на тирето от името на ЦСКА, заяви Марков в интервю за „Дарик“. – За тирето знам само, че въпросът се решава и от новия сезон, защото такива са правилата, ще отпадне“.

Той коментира и треньорската смяна на Бруно Акрапович с Любослав Пенев и заяви, че тя е по решение на собствениците. „Не знам какво точно се е променило за тези две години, в които Любослав Пенев не беше в ЦСКА, но е факт, че вижда позитивни неща. Това говори добре, че клубът се развива в положителна посока. Надявам се, че с неговото назначаване и в малкото време, което има да работи, ще направи необходимото, за да преобрази отбора и той да се представя по-добре“, завърши изпълнителният директор на ЦСКА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *