Пийте чаша топла вода сутрин срещу висок холестерол

Холестеролът се среща в почти всички живи организми. Това вещество участва в структурата на клетъчните мембрани и изпълнява много функции в тялото. Обикновено се смята, че то носи само вреда, защото може да се превърне в провокатор на артеросклероза и сърдечносъдови заболявания.

Това становище е погрешно, защото веществото участва в регулирането на работата на целия организъм, без него не може да се постигне нито един процес, включително и растежа на мускулите.

Високото ниво на веществото сигнализира, че тялото е защитено от дехидрация. В нормални количества веществото не позволява преминаването на вода през клетъчните мембрани. С други думи, пропускливостта на кръвта е няколко пъти по-лоша, пише Gotvach.bg.

Липопротеините за клетките са необходимо вещество, а излишъкът говори за липса на вода. Без вода изграждането на клетки би било невъзможно, именно тя придава форма на вискозни слоеве и свързва елементите на въглеводорода. Ако в тялото няма достатъчно вода, дехидратираната мембрана губи такава възможност.

В ежедневието дори отказът на чаша вода преди хранене ще повлияе на състоянието на клетките в тялото.

Течността е необходима за разграждането на протеините в аминокиселини, а в червата е необходима за обработване на храната. Без вода черният дроб не може да произвежда необходимите компоненти, а също да ги отстрани от тялото. При недостатъчно количество течности холестеролът помага да се предотврати дехидратацията на клетките чрез запушване на мембраните.

Ако дехидратацията стане хронична, черният дроб ще развие липопротеини с висока степен на защита на клетките. Те правят стените непроницаеми, като при нормални обстоятелства свободно тече течност.

За да се предотврати натрупването на мастни депозити в клетките, трябва да пиете много вода. Може де пиете и минерална вода при висок холестерол, но само след консултация с лекар. Минералите трябва да се избират само от специалист.

Тридесет минути преди хранене трябва да приемете чаша вода! Тя ще ви осигури пълно храносмилане и ще насити клетките с течност, преди да се сблъскат с кръвта. Редовният прием на вода ще позволи:

– Да се отървете от излишния холестерол;

– Да коригирате храносмилателния процес;

– Да се отървете от наднорменото тегло;

– Да хидратирате кожата си;

– Да нормализирате състоянието на кръвоносните съдове и сърцето;

– Да пречистите организма си;

Изхождайки от факта, че водата е от първа необходимост, много хора питат: Колко вода да се пие при висок холестерол? Няма ясен отговор, защото нормата за всеки организъм е различна.

Препоръчително е да пиете до 2 литра вода на ден. Особено необходимо е, да приемате чаша вода преди всяко хранене, както и сутрин на празен стомах. Необходимо е да пиете вода при стайна температура, защото в ледена или прекалено гореща форма вода само ще причини вреда.

Приемът сутрин на чаша вода ще ви помогне да се събудите, да живне организмът и да стартира работата на стомашно-чревния тракт. Без вода животът би бил невъзможен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *