Пет жени в ареста за терор във Франция

Пет жени в ареста за терор във Франция

Пет жени, сред които една заподозряна, че е искала да извърши проява на насилие, бяха арестувани тази нощ в Безиер в Южна Франция, предаде Франс прес.

Арестите са били извършени от специалисти на Генералната дирекция за вътрешна сигурност на базата на елементи, навеждащи на мисълта, че ще бъде извършен терористичен акт. По случая е започнало предварително разследване от националната антитерористична прокуратура.

То е фокусирано върху 18-годишна жена, живееща в Безиер, за която се подозира, че планирала атака срещу съседния град Монпелие. Задържани са освен нея и майката й и нейните три сестри. Едната от задържаните е непълнолетна, допълва Асошиейтед прес.

По време на арестите полицията е открила сабя в жилището на задържаната. Претърсванията продължават и днес. Смята се, че мишена на атаките щели да станат църкви, посочва Франс прес.

Според източници задържаните били известни с това, че били радикализирани и за някои от тях се знаело, че гледат видеозаписи на групировката Ислямска държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *