Петрич посреща Великден с красива пъстроцветна украса

Центърът на Петрич вече е с великденска украса. „Украсата тази година е повече и на повече места. На 90% е нова“ – това каза за Радио Благоевград зам.-кметът по хуманитарните дейности Илияна Попова. Украсата ще бъде в центъра на града, около Туристическия информационен център и до паметника на будителите, но най-вече в парка, тъй като там си играят много деца.

„В понеделник предвиждаме да сложим последните щрихи – предвидили сме две големи книги, които да напомнят на хората, че те са прозорец към света и са начин, дори и в това трудно време, да пътуваме и да бъдем в едни красиви светове.

На площад „Македония“ ще има и кът, който ни пренася в страната на Алиса и Великденския заек. Много се радвам, че успяхме да направим украса и от вещи, които бяха приготвени за изхвърляне – стари столове, маси, шкафчета, които стояха на склад, но се превърнаха в едни чудесни кътчета в парка“, каза още зам.-кметът на Петрич Илияна Попова.

От понеделник сцената на площада ще грейне в ново амплоа, ще има препратка към българската литература, ще има и ретро кът, който пък е намигване към хората от едно друго поколение, които също да се почувстват специално на Великден. Ще се появи и малък детски влак, пълен с великденски яйца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *