Петрички бизнесмен не успя да пребори в КЗК поръчка на министерство за 1,2 млн. лв.

Известният петрички строителен предприемач Николай Влахов не успя да отмени министерско решение за проект за 1,2 млн. лв. за строителството на училищен физкултурен салон по типов проект, въпреки че обжалва избора на изпълнител в Комисията за защита на конкуренцията.

КЗК отказа да отмени заповедта на главния секретар на Министерство на младежта и спорта Асен Марков, с която за победител в обществената поръчка за близо 1,2 млн. лв. бе определена плевенската фирма „Хоризонт-Иванов“ ЕООД на Борислав Иванов. Самият салон, за който се бореше фирмата на Влахов „Никмар Кънстракшън“ ЕООД, е в двора на пловдивското СУ „Найден Геров“.

Петричкото дружество „Никмар Кънстракшън“ ЕООД атакува в КЗК отстраняването си от процедурата с твърдението, че възложителят – ММС, го е направил механично и бланкетно, тъй като „навсякъде по процедура на Министерство на младежта и спорта, където „Никмар Кънстракшън“ ЕООД е оферирало най-ниска цена и най-кратки срокове, дружеството е отстранено от участие“.

КЗК обаче прецени, че поне в този случай комисията на министерството е действала правомерно, тъй като Влахов е пропуснал от кога до кога трябва да тече срокът за адаптиране на типовия проект към двора на пловдивското училище, където салонът ще се строи.

Освен че е обявило за неоснователна жалбата на Влахов, КЗК е отрязало искането му ММС да му плати направените разноски за производството и го е задължило той да плати на министерството 200 лв. за юрисконсултско възнаграждение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *