Петков отидe на вечеря в най-скъпия ресторант, докато протестират в негова защита

Премиерът Кирил Петков отиде на вечеря в изискания ресторант „Ла Капанина“ срещу Народното събрание, докато над 3000 души протестираха в подкрепа на правителството и срещу свалянето на председателя на парламента Никола Минчев.

Протестиращите обградиха всички входове на Народното събрание тази вечер след 19 часа, докато депутатите все още заседаваха, но до сериозно напрежение и размирици не се стигна. Премиерът Кирил Петков и сваленият председател на Народното събрание Никола Минчев обраха овациите на протестиращите, а впоследствие всички депутати от управляващата тройна коалиция си направиха обща снимка пред парламента.

След като изкара близо час сред протестиращите, министър-председателят Кирил Петков влезе в италианския ресторант „Ла Капанина“ около 21 ч. тази вечер. Заведението е разположено точно срещу Народното събрание и е известно както с перфектната си кухня, така и със солените цени, едни от най-високите в София. Салатите са между 25 и 35 лева, а основните ястия се движат между 40 и 110 лв. Най-евтината бутилка бяло вино в „Ла Капанина“ е 140 лв. Всичко е внос от Италия и с безупречно качество. Ресторантът редовно предлага пресен трюфел, докаран от Пиемонт, който е много любим и на Кирил Петков.

„Ла Капапина“ е предпочитано място и от вицепремиера Асен Василев, който често е засичан там. Твърде възможно е Кирил Петков да вечеря с Василев, който също изчезна рано-рано от протеста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *