Петков: Не ни е страх от никой, институциите да си вършат работата

Не ни е страх от никой, действаме напред и очакваме институциите да си вършат работата в законовите правомощия, ще следим всички като общество. Това каза премиерът Кирил Петков след разпита в Прокуратурата.

Петков уточни, че е бил разпитан от двама прокурори и един човек, който е правел опис, като те са се държали много професионално.

Той изрази очакване сега, когато министър-председател внесе данни, държавното обвинение да даде повече от себе си да види дали има извършени престъпления.

Премиерът занесе в Прокуратурата списък с 19 имена. В отговор на въпрос той каза, че сред тях не е това на настоящия главен прокурор Иван Гешев.

Моята критика и тази на ПП е, че ние не сме доволни от него като извършена дейност и мисля, че цялото общество би се радвало да получи оставка, каза премиерът.

Той подчерта, че уважава разделението на властите, но че обществото очаква справедливост и прокуратурата да си върши работата.

Всички ние имаме големи въпросителни дали това се е случвало и дали главният прокурор е правил всичко според неговите правомощия да се достигне това ниво на справедливост, което всички ние очакваме, заяви Петков.

По думите му всички имаме нужда от справедливост и е време да сме сигурни, че няма никой над закона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Лена Бориславова: Атакуват ни на няколко фронта, на прав път сме
Next post Д-р Иван Маджаров: Има голямо търсене на фалшиви сертификати