Петков гневен на Слави: Ти си история, повече няма да лъжеш хората

Петков гневен на Слави: Ти си история, повече няма да лъжеш хората

Това беше най-логичното нещо да се случи в днешния ден. Случи се, че задкулисието си показа всичките нюанси и представителството си в Народното събрание. За съжаление, нямаше нито един човек от тези, които гласуваха срещу нас, който можеше сам да вземе решение на база собственото си вярване кое е правилното нещо. Това коментира премиерът Кирил Петков след успешния вот на недоверие, който свали правителството тази вечер в 19,20 ч.

„Чуваше се как се казваше от различните парламентарни групи „Сега натиснете „да”, „сега натиснете „не”. Борисов беше наредил цялото ГЕРБ. Той днес каза „59 човека ви давам”. Като едни овце. Не ги питал какво мислят. Тези 59 всички са зависими от един човек, който не е в парламента. На ИТН – човекът, който излиза в тъмната стая, с голата глава и говори като някаква икона на злото. Делян Пеевски, който се появи само и единствено, за да натисне „не”. Там също имаха ясно нареждане”, добави министър-председателят.

„Добрата новина е, че днес имаше един депутат от „Възраждане”, който взе самостоятелно решение да не се появи днес – това е пловдивската депутатка Елена Гунчева. През тези 6 месеца искахме да преборим корупционния модел и да отстояваме българските, а не чужди интереси. Мисля, че тук се прокрадна руският интерес – през „Възраждане”, коментира още Петков.

„Хората, които „бяха обещали да изтръгнат ГЕРБ от ИТН”, днес натиснаха бутоните. Това, което изглежда като неестествена коалиция, е коалицията на задкулисието”, е мнението му.

Относно президента, Петков каза: „Много харесвах Радев миналата година, защото ми се стори, че иска да отвоюва България от задкулисието. Но в последните седмици не го разбирам”, сподели той.

Петков се обърна към Слави Трифонов с думите: „Ти си история, повече никога няма да имаш възможност да направиш политически проект и да излъжеш толкова много хора. Довиждане!”.

Да, ще има промяна на министри, но в основния ни състав ще бъдем същите, заяви пред Нова Кирил Петков след вота на недоверие. Той обясни, че ще предложи същия състав на кабинета. Днес не е време за имена. Дали сега или впоследствие ще имаме за първи път независимо правителство. Президентът не ни помогна в нито една от стъпките той нямаше конструктивна роля. Трябваше да поеме отговорността. Не може да се сочим с пръсти.

Вярвам, че не е в съюз с ГЕРБ и ДПС, но не разбирам защо той нямаше конструктивна роля в последните месеци. Има шанс за България, заключи той. Кражбите, които Борисов е направил, ще го застигнат, заяви Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.