Пенсионер от Сандански 2 пъти посегна да блудства с дете на чешма

Пенсионер два пъти посегна да блудства с малолетно момиче на чешма.

Териториално отделение – Сандански при Районна прокуратура – Благоевград е предало на съд Д.Т. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 2 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Около 10 ч. на 09.09.2020 г. обвиняемият 66-годишен пенсионер забелязал момиче, което пиело вода от външна чешма. Наближил го и, дърпайки го за ръка, направил опит за блудствени действия с малолетната, като й наредил какво да прави. Пострадалата се изплашила от поведението му, категорично отказала и заявила, че ще се оплаче на баща си.

Действията на Д.Т. били видени от живеещ наблизо мъж, който се намесил. Той прогонил обвиняемия, успокоил момичето и го посъветвал да се прибере вкъщи. Не след дълго, възползвайки се от липсата на свидетели, Д.Т. отново се върнал към чешмата и се насочил към стоящото там дете. Поредният му опит за блудствени действия бил осуетен.

Бащата на пострадалото 13-годишно момиче подал сигнал до полицията, след което било образувано досъдебно производство срещу Д.Т. Вследствие на извършеното от обвиняемия престъпно деяние, макар и останало във фазата на недовършен опит, малолетната проявила остра стресова реакция. От преживяното тя се почувствала уплашена, напрегната, объркана и смутена.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *