Пеканов и Везиева към бизнеса: Не се предвиждат компенсации

Въпреки нестихващото недоволство и протести на бизнеса, държавата не възнамерява да променя мерките.

Компенсации за понижените обороти и за намалелия брой клиенти заради въвеждането на „зеления сертификат“ също не се предвиждат, заявиха пред Bulgaria ON AIR вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на икономиката Даниела Везиева.

Държавата не е напълно затворена – затова служебното правителство е на мнение, че бизнесът не се нуждае от допълнителни компенсации.

„Пред алтернативата да затворим държавата, отново да се чудим откъде да вземем пари, така че да подпомогнем през някакви мерки бизнеса“, поясни икономическият министър.

„През лятото ние оставихме икономиката, мерките бяха щадящи да има възможност за приходи. Те бяха най-свободни през лятото“, изтъкна от своя страна вицепремиерът Пеканов.

„Всички искания, каквито и да са те, било то резонни, било то с някакъв привкус, трябва да си даваме сметка, че няма как да увеличим параметрите“, категорична бе министър Везиева.

От правителството отчитат като грешка въвеждането на „зеления сертификат“ за изключително кратко време.

„Може би трябваше по-рано да въведем зеленият сертификат и с по-дълго време на обяснителна кампания. Трябваше да се справим по-добре“, призна Пеканов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *