Пеевски за санкциите по „Магнитски“: Няма нито един верен факт, не съм участвал в корупция

Пеевски за санкциите по „Магнитски“: Няма нито един верен факт, не съм участвал в корупция

„Не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт“. Това се казва в изявление до медиите на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

Поводът е обявеното по-рано решение на Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ да наложи санкции на три български лица – Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков (ВИЖ ТУК).

Ето какво пише в изявлението до медиите Делян Пеевски:

Във връзка с включването ми от страна на САЩ в санкционния списък заявявам, че считам подобен акт за абсолютно недопустим, тенденциозен и неотговарящ на духа и смисъла на този закон. Това е така, защото не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт.

Същевременно съм наясно, че ангажираният значителен финансов и политически ресурс от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с добрите си контакти, които използва срещу своите опоненти, е допринесъл за дискредитирането ми. Информация за това какво се готви, присъства отдавна в неговите медии и за мен случилото се днес не е изненада.

Уведомил съм адвокатите ми в САЩ и ще предприема всички законови действия срещу този акт.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *