Официално: Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС

Димитър Бербатов официално се кандидатира за президент на БФС.На извънредния конгрес на 25 юни бившият капитан на националния отбор ще се яви в екип със Стилиян Петров и Мартин Петров, като представи плановете си за управление на футбола на 2-часова пресконференция. Останалите сигурни имена в лагера му са адвокат Петър Величков, който все още е част от сегашния Изпълком на централата, международникът Боби Станков и юристът Георги Владов.

Бербатов бе категоричен, че не може повече да наблюдава безучастно случващото се в българския футбол и е крайно време да предложи промяна на досегашния доказано неработещ модел.

„Откривам моята кампания за президент на БФС, коментира бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“. – Мисля, че моментът е дошъл и започваме официално от днес, въпреки че в последните 6 месеца работим с екипа ми. Решили сме да има симбиоза между футболни хора и хора, които са били дълго в бизнес управлението и знаят чисто административно как се случват нещата. Държа връзка със Стилиян Петров, той ще бъде част от бъдещия Изпълком. Другият човек е Мартин Петров – радостен съм, че тези хора са в моя живот и продължаваме да поддържаме отношения и идеологията ни е сходна.

Трябва да поемем отговорност за бъдещето на нашия футбол и хората, които искат промяна, са добре дошли при нас“, заяви Бербатов.

Като част от приоритетите си екипът определи създаване на стратегия за развитие на футбола в следващите 10 години с основен фокус детския футбол, проактивна работа с местната власт, УЕФА, ФИФА, както и повишаване на квалификацията на всички треньори и съдии в УЕФА. Освен това Берба бе категоричен, че ще преструктурира БФС, за да го превърне в напълно прозрачна структура. Той също така призова сегашното управление да не се опитва да прави административни спънки, както и да се спре със сплашването на клубове.

„Властта опиянява, явно затова управниците в БФС правят тези спънки, заяви Бербатов.

– Като съм си говорил с близки и приятели, някои ме питаха защо ти е да влизаш в тези ла*на. Самото изречение буди много чувства в мен, защото са неприемливи. Да гледаш собственото си първенство и да го описваш с тези думи, с извинение – някак показва, че нещата не са както трябва. Това е депресарско отношение, усещане, че не е нормално“, допълни кандидатът за президент.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов взе отношение по горещата тема с искането на част от сегашната власт да се промени формата на Първа лига, като се увеличат отборите от 14 на 16.

„Абсурдно и престъпно е мнението за премахване на изпадащите отбори.

В крайна сметка не мога да намеря друга дума, освен престъпление. Това не е морално, но това липсва в определени индивиди във футбола у нас. Това е чар на самия футбол, до онзи ден протестирахме срещу Суперлигата, а в същия момент сме в подобна ситуация, която е напълно неприемлива и недопустима. Имам контакти в УЕФА и съм споделил с тях, за да чуя тяхната реакция. Това са неприемливи неща и това е част от проблема. Напълно недопустимо е!“, категоричен бе футболната легенда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *