От 1 април цените на лифт картите в Банско падат

Цените на лифт картите за ски зона Банско ще бъдат намалени от 1 април, когато започва и априлската ваканция на децата, съобщават от дружеството концесионер на ски зоната. Целодневната карта става 56 лв., а за половин ден след 12.30 ч. – 43 лв.

За децата целодневната ще е 25 лв., а за най-малките под 7 години – само 1 лев. Шестдневната карта за децата над 7 години ще е 100 лв., а за осталаните – 6 лв. Студентите и пенсионерите също ползват отстъпки.

Сняг има в изобилие, а според прогнозата се задават и още валежи. Всички писти са обработени перфектно и съоръженията работят, съобщиха от курорта. Сезонът ще продължи до 11 април.
Въпреки пандемията ски курортите у нас приемаха гости, а на хотелите беше позволено да работят с 50% натоварване. Най-голямата част от туристите и в Банско са българи, като те избират обикновено уикендите за каране на ски.

Спадът в нощувките е около 20-30%, но голяма част от хотелите изобщо не отвориха. През уикендите натоварването е около 30-40%

За първа година в Банско имаше осезаемо присъствие и засилен интерес от чешки туристи заради затворените курорти в Австрия и Германия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *