От днес: Отварят моловете, игралните зали и казината

Продължава разхлабването на противоепидемичните мерки. От днес вече падат ограниченията за работата на обектите , които са разположени в търговските центрове. Освен моловете от 16 април са разрешени и посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им.

Според заповедта на здравния министър до края на месеца предстои още разхлабване на мерките. От 29 април да бъдат разрешени посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им.

Разхлабването на мерките започна в началото на седмицата. От 12 април отвориха заведенията за хранене и развлечения при използване на не повече от 50% от капацитета им, ограничено работно време между 6.00 и 23.00 часа.

От 12 април се разрешиха културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м, носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *