Отменят Гран при на Канада заради коронавируса

Организаторите на Гран при на Канада във Формула 1 скоро ще обявят официално отмяната на състезанието поради пандемията от коронавирус, съобщи телевизионният канал CBC.

Преди две седмици медиите вече информираха за отмяната на Голямата награда на Канада, но по-късно стана известно, че преговорите между организаторите и властите на провинция Квебек продължават.

Министерството на здравеопазването на региона категорично се противопостави на провеждането на състезанието, тъй като дори то да се проведе без зрители, броят на отборите, служителите на пистата и доброволците щеше да бъде около 2500 души. В същото време след състезанието в Баку, което трябва да се проведе седмица преди Гран при на Канада, участниците няма да могат да преминат 14-дневната карантина, изисквана от канадското законодателство, след влизане в страната. В допълнение властите се опасяват, че тълпи от фенове ще се съберат в близост до хотелите, в които са отседнали състезателите, което също може да предизвика огнище на коронавирусна инфекция.

Организаторите настояха канадските власти да позволят на състезателите и членовете на отборите да не се подлагат на задължителна карантина, а да поверят контрола върху участниците на частни лекари. Миналата година надпреварата за Голямата награда на Канада също беше отменена поради пандемията от коронавирус. Тази година състезанието беше насрочено за 11-13 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *