Отмениха кушиите на Тодоровден в разложкото село Бачево

Отмениха кушиите на Тодоровден в разложкото село Бачево

Дни след като стана ясно, че разложкото село Бачево ще отбележи най-големия и уважаван в селото празник Тодоровден, вчера Общинският кризисен щаб в Разлог официално го отмени. Това стана след онлайн заседание, свикано вчера специално заради предстоящия празник в Бачево.

Директорът на МБАЛ – Разлог д- р Божидар Велев и д-р Джупанова от РЗИ са информирали щаба за ситуацията на територията на община Разлог и са изразили притеснението си във връзка с непрекъснато увеличаващите се случаи на коронавирусна инфекция. Д-р Велев е информирал, че хоспитализираните за лечение в болницата вече достигат ноемврийските стойности, а д-р Джупанова е представила справка за новозаразените през последната седмица, чиито брой е 135 души.

Прокурор Ружена Кондева е изтъкнала, че разпространението е дифузно, като голяма част от положителните проби са от т. нар. британски щам, което е притеснително, а заразените са от четирите общини, обслужвани от МБАЛ – Разлог.

От представителите на полицията и пожарната е изтъкнато, че ще бъде невъзможно ограничаването на броя на публиката по време на мероприятието, което ще създаде предпоставки за разпространение на вируса, пише „Струма“.

В резултат на дискусията и изразените мнения, с оглед намаляване натиска върху болницата в Разлог и на основание действащите към момента заповеди Общинският кризисен щаб е взел единодушно решение честването на Тодоровден в Бачево да бъде отменено.

Миналата година Бачево отбеляза празника си, тъй като той се падаше дни преди обявяването на извънредното положение в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *