Отличен старт! 7 медала за биатлонистите от Банско в Пампорово

Отличен старт! 7 медала за биатлонистите от Банско в Пампорово

Блестящ старт за състезателите на клуба по биатлон в Банско на Купа „Арагорн“ – спечелени 4 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Състезанията се проведоха в Пампорово през уикенда, с участието на състезатели от цялата страна.

В двата дни на състезанията, в дисциплините „спринт“ и „индивидуално“, младите биатлонисти от Банско демонстрираха впечатляващи умения. В категорията на момичетата младша възраст, Никол Габерова се изправи на върха на подиума в двата състезателни дни, спечелвайки първото място.

При най-маките Иванина Габерова се отличи със сребърен медал както в спринта, така и в индивидуалния биатлон. Ива Трайкова остана на секунди от стълбичката в първия стартов ден, а на индивидуалния старт се класира на трето място, доказвайки своята изключителна издръжливост.

При момчетата Иван Котирков беше непобедим, завоювайки злато в двете дисциплини и доминирайки в класирането. Призьорите бяха наградени от кмета на община Чепеларе, олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и Ирина Никулчина – носителка на бронзов медал от Олимпиадата в Солт Лейк Сити през 2002 г. и настоящ треньор на отбора на Банско.

Поздравления към всички състезатели и техните треньори за изключителната подготовка и представяне отправиха от Община Банско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *