Откриха рафтинг сезона по Струма, реката е пълноводна

Любители на екстремните спускания откриха днес рафтинг сезона по река Струма край Симитли. Първият ден привлече хора на различни възрасти и с различен опит.

Тази година от клубовете очакват интересът да бъде основно от страна на българите, каза за БТА инструкторът по рафтинг Станимир Станимиров. За втори път сезонът се открива в условия на епидемия от коронавирус. Това е и причината по-малко чужденци да посещават района в търсене на силни усещания, посочи Станимиров.

Предишни години през лятото Кресненското дефиле е посещавано от голям брой чужди граждани, основна част от които от Израел. През изминалия сезон чуждестранните туристи са били под десет процента от обичайния брой посетители на рафтинга по река Струма.

Тази година клубовете ще разчитат на добрите условия, които предлага природата. Заради обилните снеговалежи през зимните месеци, реката е пълноводна, а спусканията – по-екстремни. Много хора вече търсят досег с природата, затова разчитаме, че ще има интерес, каза още Станимир Станимиров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *