Откриват ски сезона в Банско и Боровец официално

Откриват ски сезона в Банско и Боровец официално

Ски сезонът в Пампорово беше открит вчера, ден по-рано от предвиденото. Днес е официалното откриване в Банско и в Боровец, предаде БНТ.

След обилния снеговалеж през последните дни, вече работят почти всички ски писти в Пампорово. За първи път от години има толкова много сняг през декември, казват местните. На връх Снежанка снежната покривка е над метър.

В Банско също се радват на значителна снежна покривка. Официалното откриване на сезона е днес, но най-нетърпеливите скиори и сноубордисти вече се пуснаха по пистите, имаше дори и опашки пред лифтовете.

В Боровец пускат пистите днес в 8.30 ч. сутринта, цените до 26 декември са промоционални, като миналогодишните.

Осем писти в Пампорово вече работят. Снегът е над метър. Най-нетърпеливите скиори и сноубордисти от вчера сутринта се подредиха пред лифта.

Цената вчера беше символична – 10 лева. От днес до 28 декември дневната карта ще струва промоционално 62 лева за възрастен, а след това става 75 лева.

„Тази цена е заради по-скъпия ток. Увеличението е някъде около 20 процента, макар че нашите разходи са се вдигнали с 200 процента. Но ние няма как да вдигнем цените с 200 процента, вдигаме ги с 20. Надяваме се да сме намерили баланса за хората, те да са доволни“, обясни Мариян Беляков – изпълнителен директор на „Пампорово“.

В Банско всички писти са готови да посрещнат туристите.

Заради мерките срещу COVID-19 и за да се избегне струпването на много хора, днес в Банско няма да има организирани състезания. До 26 декември дневната карта ще струва 70 лева, като миналата година. След това, обаче, поскъпва с 12% .

Зелени сертификати за лифтовете няма да се изискват. Носенето на маски е задължително само в кабинковите лифтове.

И нещо важно за всички от туристическия сектор – изплащането на всички помощи в туристическия бранш започват още в първите дни на новата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *