Освободиха сина на Каплата, задържан за заплахи срещу Димитър Недев

След едночасова пледоария на двамата защитници синът на Васил Капланов – Никола, беше освободен от ареста, където бе задържан след жалба на председателя на дупнишкия мотоклуб “Неразделни братя” Димитър Недев, че му се заканил с убийство.

Пред съда адв. Ивайло Алексиев представи подробности от разпита на служител на “Паркинги и гаражи”, който е бил на мястото в момента, когато Недев е извадил телефона си и снимал Никола Капланов. Самият Недев е давал 4 пъти показания на 3 юни в РУ – Дупница. При първите си показания около 10 часа той заявил, че със Капланов са се засекли до сградата на съда и че го снимал с телефона. При втория разпит Недев е заявил, че Никола Капланов, минавайки покрай него за Съдебната палата, му се е заканил с убийство. По-късно заявил, че докато се качва в патрулката, синът на Каплата му се присмял и изплезил език.

Като свидетели са разпитани и двамата полицейски служители, които довели с патрулката Никола, и те заявили, че през цялото време са го наблюдавали и че задържаният се е държал както подобава в такива случаи, предава „Струма“.

В края на пледоарията си адв. Ив. Алексиев заяви пред съда: “В своята 20-годишна практика не съм имал такъв случай – да те задържат за това, че си “гледал лошо”. При следващо задържане на моя доверител прокуратурата ще измисли още по-абсурдни обвинения”, заяви адв. Алексиев.

Прокурор Емил Павлов поиска най-тежкото наказание за Никола Капланов – постоянна мярка “задържане под стража”, но дежурният съдия в Районен съд – Дупница Страхил Гошев, след като изслуша пледоариите на двамата защитници на Капланов – Ивайло Алексиев и Емил Райнов, изрази в мотивите си, че според представените доказателства пред съда задържаният не е извършил престъпление, и го свободи.

Бащата на Никола – Васил Капланов-Каплата, е под домашен арест за закана за убийство срещу подалия сега жалба срещу сина Димитър Недев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *