Окончателно: Кои са новите депутати от област Благоевград

Окончателно: Кои са новите депутати от област Благоевград

Кандидатът от гражданската квота и последен в листата на коалиция „ГЕРБ-СДС“ Стефан Апостолов от Симитли, измества водача в Благоевград – транспортният министър Росен Желязков. Как се разпределят мандатите в Първи избирателен район:

Четирима депутати от благоевградска област ще има коалиция „ГЕРБ-СДС“, която получи 35 процента от вота на избирателите. Силно изразени бяха дадените преференции за първите петима кандидати, като рекордьор е Стефан Апостолов от Симитли, който събраличните предпочитания на 9507 гласоподаватели.

Така последният в листата, който е и от гражданската квота измести водачът – транспортният министър Росен Желязков, който към своите 2380 преференциялни гласа добавя служебно и тези от бюлетините без отбелязани преференции – 6905.

Другите двама кандидати, които за втори път отиват в парламента с преференции между 5 и 6000 гласа, са Александър Мацурев от Банско и Георги Динев от Петрич. Ако Росен Желязков предпочете да влезе от софийската листа, в НС отива Стоян Стоев от Сандански.

Двама депутати ще има партия „Има такъв народ“, като сигурният е адв. Илко Стоянов, който е първи в листата и областен координатор на политическата формация, предаде Радио Благоевград.

Две са депутатските места за ДПС, но от партията не дават повече информация. Коалиция „БСП за България“ също ще изпрати двама народни представители от Благоевград- водачът проф. Георги Михайлов и Богдан Боцев от Гоце Делчев. Един депутат ще има обединение „Демократична България“ и това е адв. Иван Димитров, втори в листата, тъй като ген. Атанас Атанасов влиза от 23 МИР-София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *