Окончателно: Вижте имената на новите депутати от Пиринско

Окончателно: Вижте имената на новите депутати от Пиринско

ЦИК обяви окончателния списък на новоизбраните народни представители в 45-ото Народно събрание след провелия се на 4-ти април вот.

Вижте кои ще представляват нашата област и ще работят, надяваме се, за просперитета на Пиринско:

Коалицията „ГЕРБ-СДС” ще има четирима депутати – Стефан Апостолов, Александър Мацурев, Георги Динев и Стоян Стоев. Водачът Росен Желязков влиза от София и освободи едно място за председателя на ГЕРБ в Сандански – Стоян Стоев.

Втората по получени гласове партия „Има такъв народ” изпраща от Пиринско двама депутати –водача на листата Илко Стоянов и Георги Попов.

ДПС също е с двама депутати – това са водачът Халил Летифов и третият в листата Елхан Кълков. Кълков става народен представител, след като вторият Йордан Цонев избра да влезе в НС от Враца.

БСП за България ще има двама депутати – това са водачът на листата професор Георги Михайлов и Богдан Боцев, който бе пети, но с преференции успя да измести втория Емил Колевичин от Разлог.

Демократична България-Обединение пък изпраща в НС адвокат Иван Димитров от Разлог, след като водачът генерал Атанас Атанасов предпочете да влезе в НС от София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *