ОИК-Якоруда регистрира Инициативния комитет на независимия Марио Асьов

ОИК-Якоруда регистрира Инициативния комитет на независимия Марио Асьов

Общинската избирателна комисия в Якоруда регистрира Инициативен комитет за издигане на Марио Асьов за независим кандидат за кмет на общината. Комитетът е в състав Кирил Николаев Стефанов, Христо Йорданов Тодев и Дормиш Салих Еланчев.

Очакванията са Асьов да събере широка подкрепа. ПП ГЕРБ няма да има свой кандидат за кмет на община Якоруда. Местната структура предложи младия бизнесмен Марио Асьов, който има строителна фирма и е един от най-активните граждани, който често помага за важни обществени каузи. От областното ръководство са придвижили кандидатурата му до Изпълнителната комисия в София.

От най-високо място обаче са попарили надеждите на местните членове на партията да имат сериозен кандидат в лицето на Марио Асьов. Директно им е казано, че трябва да забравят за неговата номинация. „Това означава, че няма как за толкова кратко време да издигнем друг наш кандидат. Това не е да си купиш нещо от пазара, а много сериозна и отговорна работа. С вързани ръце сме, ще останем без кандидат-кмет на община Якоруда“, признаха активисти на партията от общинския център.

Те разкриха, че много от тях ще подкрепят кандидатурата на Марио Асьов, който ще се бори за кметския пост като независим кандидат срещу кандидата, който ще издигне ДПС. Симпатизантите на ГЕРБ негодуват, че не за пръв път не се зачита мнението и позицията им. А това води до отлив и демотивация за работа сред членската маса на партията на Бойко Борисов в община Якоруда.

В следващите дни ще стане ясен и кандидатът на ДПС. Най-вероятно това ще бъде Мехмед Вакльов, който има натрупан опит в местното управление, тъй като през последните четири години той е общински съветник в Благоевград. В ОИК се регистрира и Коалиция „БСП за България“, която обаче ще участва само в надпреварата за общински съвет в община Якоруда.

ПП „Има такъв народ“ обаче направи две регистрации днес – за кмет и за общински съветници. Коалиция от партии „Левицата“ също ще участва във вота на 29 октомври с кандидат за кмет на общината, както и за общински съвет. Още един Инициативен комитет бе регистриран днес. Той ще издигне Шефкет Сакалдашов за независим кандидат за кмет на село Юруково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *